Pages

Tuesday, 7 June 2011

Tumis sayur campur

BAHAN-BAHAN:


Bunga kobis secukupnya

300 grm buncis
1 batang carrot
3 ekor sotong yang besar
2 biji bawang kecil
3 ulas bawang putih
2 sudu sos tiram
Garam secukup rasa


CARA MEMASAK :


1. Kupas semua bawang dan dimayang halus , potong sayur buncis , bunga kobis dan carrot.

2. Bersihkan sotong dan potong nipis-nipis. Panaskan sedikit minyak dalam frying pan dan tumis semua bawang biar sampai layu. Masukkan sotong , sos tiram dan carrot , kacau sampai sotong separuh masak dan masukkan buncis , bunga kobis dan garam . Terus kacau supaya semua bahan mesra dan tutup api bila sayur buncis masak.

September 01.09.10

1 comment:

  1. kak nanie, hari ni ina tiru masakan kak nani ni tau..tp tukar sotong kpd udang..hehehe
    harap kak nanie tak kisah kan..
    mekasih sudi berkongsi resepi..

    ReplyDelete