BAHAN-BAHAN:
Bunga kobis secukupnya
300 grm buncis
1 batang carrot
3 ekor sotong yang besar
2 biji bawang kecil
3 ulas bawang putih
2 sudu sos tiram
Garam secukup rasa
CARA MEMASAK :
1. Kupas semua bawang dan dimayang halus , potong sayur buncis , bunga kobis dan carrot.
2. Bersihkan sotong dan potong nipis-nipis. Panaskan sedikit minyak dalam frying pan dan tumis semua bawang biar sampai layu. Masukkan sotong , sos tiram dan carrot , kacau sampai sotong separuh masak dan masukkan buncis , bunga kobis dan garam . Terus kacau supaya semua bahan mesra dan tutup api bila sayur buncis masak.
September 01.09.10
kak nanie, hari ni ina tiru masakan kak nani ni tau..tp tukar sotong kpd udang..hehehe
ReplyDeleteharap kak nanie tak kisah kan..
mekasih sudi berkongsi resepi..