Kacang panjang goreng dengan hati ayam dan bahagian tengkok dan tulang...
BAHAN-BAHAN :
1 cekak kacang panjang
1 batang carrot
4- 5 ketul hati ayam
2 biji bawang merah
2 ulas bawang putih
3 sudu besar sos tiram
1 sudu kecil minyak bijan- kalau tak de pun boleh
Garam secukup rasa
CARA MEMASAK :
- Potong kacang panjang dan carrot , kupas semua bawang dan dimayang halus . Bersihkan hati ayam ini dan potong kecil2 kalaua da bahagian ayam macam tengkok boleh di campur sama.
- Panaskan sedikit minyak dan tumis semua bawang , kacau dan biar smapai bawang ni layu . Terus masukkan semua hati ayam dan kacau lagi biar hati ayam ni masak dan sedikit garing .
- Masukkan sos tiram dan semua sayur , masukkan minyak bijan sera garam secukup rasa. Kalau agak kering masukkan sedikit saja air .Terus kacau sampai la sayur menjadi layu dan masak .
Ogos 31.08.09
No comments:
Post a Comment