Pages

Thursday, 9 June 2011

Roti telur berinti keju

Sarapan pagi yang sangat enak...
BAHAN-BAHAN :

8 keping roti
Kepingan atau parutan cheese secukupnya
2 biji telur-boleh tambah
Secubit garam
Lada sulah secukupnya
Minyak masak untuk mengoreng

CARA MEMASAK :

Keju yang diparut secukupnya


Kemudian keju ditabur atas roti dan kemudian tutup dengan sekeping roti lagi . Pecahkan telur dan pukul macam nak buat telur dadar , masukkan garam serta lada sulah secukupnya dalam telur ni.

Celupkan roti ni ke dalam telur dadar secara perlahan-lahan supaya roti ni tak terbuka . Ratakan telur pada roti ni .

Panaskan sedikit minyak dalam frying pan dan goreng roti telur tadi sehingga masak . Tekan-tekan sikit roti ni supaya jadi padat dan keju cair secukupnya..

Disember 22.12.10

1 comment:

  1. Melting tengok..nk cubalah..thanks share resepi..

    ReplyDelete