Pages

Monday, 6 June 2011

Cendawan goreng

Cendawan yang baru di goreng , memang sedap di makan saja tanpa sos . Digoreng garing hmmm sedap . Resepi ni lagi sedap kalau dapat cendawan fresh macam dari pasar tani .

BAHAN-BAHAN :


BAHAN-BAHAN :

Cendawan tiram secukupnya
2-3 biji telur
Tepung goreng ADABI

CARA MASAK :

Cendawan ni saya basahkan sikit dengan air supaya tepung ni dapat melekat dengan elok pada cendawan. Kalau nak guna telur pun boleh juga tak perlu guna air ,Pastikan cendawan di seliputi dengan tepung goreng ni , goyang-goyang sikit cendawan untuk buang tepung yang tebal /berlebihan melekat pada cendawan ni .



Minyak perlu betul-betul panas dan boleh la digoreng cendawan sampai garing baru la crunchy..bila dah cukup garing boleh la di angkat pastikan guna tissue dapur untuk lapik bekas yang akan di letak cendawan yang baru di goreng ni supaya semua minyak dapat serap ke tisu

September 28.10.09

No comments:

Post a Comment