Pages

Friday 24 June 2011

Juadah tradisi pembuka selera

Hari ni saya masak gulai tempoyak ikan kembung lagi special request dari hubby , selain tu saya masak pucuk paku masak lemak campur udang . Menu istimewa hari ni adalah sambal tempoyak cicah pucuk ubi dan petai hmmmm sedapnya.
Ini la rezeki kami untuk berbuka hari ni , syukur alhamdulillah . Pucuk ubi ni bekalan dari kampung , suami kutip masa kami di kampung.


pucuk paku masak lemak ni favorite anak-anak saya , cara nak masak menu ni sama saja macam masak lemak lain cuma saya tak letak cili api sebab nanti pedas sangat anak-anak tak boleh makan.

sambal tempoyak stail kampung suami saya , cili api di tumbuk bersama garam saja dan bila nak di makan baru la cili api ni di campur sikit demi sedikit . Kalau nak pedas , lagi banyak la cili api dicampur bersama tempoyak .
Pucuk ubi dan petai , memang sedap betul di makan bersama sambal tempoyak , makan nasi bertambah la...

No comments:

Post a Comment