Bangun pagi tadi saya tengok ada banyak lagi roti yang dibeli 2 hari lepas . Nak makan dengan jem dan butter dah tak sedap sooo apa lagi saya buat la resepi apa yg patut bagi roti ni sedap di makan .
Semalam masa tengok rancangan waktu pagi yang Amy Mastura jadi hos tuu , Apa-apa aje . Ada ditunjuk menu ni tapi roti yang diguna ialah baguette .
Nak buatnya mudah sangat ...
Nak buatnya mudah sangat ...
BAHAN-BAHAN :
2 biji tomato
1 biji bawang besar
1 peket sosej
1 peket chedder cheese atau monzarella cheese
1/2 sudu teh lada hitam
1/2 sudu teh italian mix herbs
2 sudu besar olive oil
CARA MEMASAK :
Potong kecil-kecil semua tomato , bawang besar , sosej . Masukkan ke dalam bekas yang sesuai kemudian campurkan lada hitam , italian herbs , minyak zaitun . kacau semua bahan .
Sapukan butter ke atas roti dulu dan susun semua roti dalam tray pembakar , letakkan campuran sosej tadi keatas roti dan letakkan cheese kat atas campuran sosej tadi.
Bakar selama 20 minit dalam suhu 180 darjah celcius , atau sampai cheese jadi kekuningan. Roti ini pun nanti akan jadi ranggup dan sedap sangat. Cuba la....
2 biji tomato
1 biji bawang besar
1 peket sosej
1 peket chedder cheese atau monzarella cheese
1/2 sudu teh lada hitam
1/2 sudu teh italian mix herbs
2 sudu besar olive oil
CARA MEMASAK :
Potong kecil-kecil semua tomato , bawang besar , sosej . Masukkan ke dalam bekas yang sesuai kemudian campurkan lada hitam , italian herbs , minyak zaitun . kacau semua bahan .
Sapukan butter ke atas roti dulu dan susun semua roti dalam tray pembakar , letakkan campuran sosej tadi keatas roti dan letakkan cheese kat atas campuran sosej tadi.
Bakar selama 20 minit dalam suhu 180 darjah celcius , atau sampai cheese jadi kekuningan. Roti ini pun nanti akan jadi ranggup dan sedap sangat. Cuba la....
Ready untuk dibakar..
Baru keluar dari oven..
Jumaat 14.8.09
salam...
ReplyDeletesy prnh bt mcm ni tpi sy gna roti perancis... mmg sdap n rangup sgt..