Pages

Saturday, 20 August 2011

Hari ke 20 Ramadhan

Hari ni saya masak menu yang agak ringkas ikut selera kami sekeluarga dan yang bestnya hari ni saya dapat beli kepala ikan merah fresh yang saya masak kari campur dengan berapa ketul isi ikan merah , alhamdulillah yum yum cukup sedap . Cukup berselera makan dan dapat ratah kepala ikan ni dengan kerabu kacang panjang dan sambal sotong . Hari ni dah pun masuk hari ke 20 kita semua umat islam berpuasa ya dan minggu depan hari Sabtu pagi saya dah balik kampung , rasa tak sabar nak berkumpul bersama insan-insan tersayang...

Hari ni saya masukkan beberapa keping gambar menu kami berbuka cuma gambar sambal sotong je saya tak  sempat nak snap , syukur alhamdulillah dengan rezeki kami hari ni..

Hari ni saya buat kerabu lagi la hmm cukup sedap..


Bestnya hari ni saya dapat masak kari kepala ikan merah , my all time favorite memang rezeki saya la pergi ke hypermarket awal pagi dapat juga saya beli kepala ikan merah yang fresh ni.


Kerang rebus lagi la dan memang sedap kerang ni dicicah dengan sos Thai hmm yum yum


Kuih lopeh untuk dessert ni saya beli di bazar Ramadhan

Sampai sini dulu insyallah besok saya masukkan lagi n3 resepi ya byeee...

Salam sayang dari Nannie

2 comments:

  1. sedapnya..terliur lihat makanan hmm

    ReplyDelete
  2. to bro ahmad ,
    syukur alhamdulillah mmg sedap makanan ni

    ReplyDelete