Lepas sembahyang terawikh sedap makan jelly ni sejuk-sejuk...
BAHAN-BAHAN :
1 peket jelly konnyaku
Buah anggur secukupnya
Buah mangga secukupnya
Buah strawberri secukupnya
CARA MASAK :
Buang kulit buah mangga dan isi buah mangga di potong menjadi kiub kecil , potong buah anggur dan strawberry . Semua buah di campur dan dimasukkan dalam bekas agar-agar .
Masak air mengikut sukatan yang diberi kan pada bungkusan jelly , masak jelly ikut pada arahan pada bungkusan . Bila dah jelly dah masak boleh dituang sikit demi sedikit ke dalam acuan jelly yang dah di isi dengan buah-buahan tadi . Sejukkan dulu dan boleh la dimasukkan semua jelly ke dalam peti sejuk . Hidang sejuk ^_^
tgk je pun nampak nyaman jeee...
ReplyDeletealhamdulillah mmg sejuk nyaman je :)
Deletetudia.. lawanya nannie...
ReplyDeletepandai tul la.. kreatif..
hehe agar-agar biasa je ni , cara masak pun simple
Delete