Pages

Thursday, 25 July 2013

Jelly konnyaku...sedap menyegarkan..

Lepas sembahyang terawikh sedap makan jelly ni sejuk-sejuk...


BAHAN-BAHAN :

1 peket jelly konnyaku
Buah anggur secukupnya
Buah mangga secukupnya
Buah strawberri secukupnya

CARA MASAK :

Buang kulit buah mangga dan isi buah mangga di potong menjadi kiub kecil , potong buah anggur dan strawberry . Semua buah di campur dan dimasukkan dalam bekas agar-agar .

Masak air mengikut sukatan yang diberi kan pada bungkusan jelly , masak jelly ikut pada arahan pada bungkusan . Bila dah jelly dah masak boleh dituang sikit demi sedikit ke dalam acuan jelly yang dah di isi dengan buah-buahan tadi . Sejukkan dulu dan boleh la dimasukkan semua jelly ke dalam peti sejuk . Hidang sejuk ^_^


4 comments:

  1. tgk je pun nampak nyaman jeee...

    ReplyDelete
  2. tudia.. lawanya nannie...
    pandai tul la.. kreatif..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe agar-agar biasa je ni , cara masak pun simple

      Delete