Pages

Wednesday, 24 July 2013

Garlic bread

Sedap di makan dengan sup..


BAHAN-BAHAN :

1 roti baguette / roti panjang yg agak keras
1/2 cawan mentega
2 sudu besar serbuk keju parmesan
7 ulas bawang putih yg besar
1 sudu besar serbuk daun pasley

CARA MASAK :

Potong sedikit menyerong roti baguette dengan ketebal 1 inci dan ketepikan dulu . Kupas semua kulit bawang putih dan cincang bawang putih sampai halus . Kemudian dalam mangkuk satukan semua butter , bawang putih cincang , serbuk daun pasley dan keju parmesan . Kacau semua sampai cukup mesra . Sapu kan adunan butter ni pada pemukaan roti baguette . Susun roti baguette atas tray pembakar dan bakar roti selama 4-5 minit atau sampai mentega cair dan sedikit kekuningan . Bawa keluar roti dari oven dan boleh dihidangkan .

2 comments:

  1. nannie.. ni kalau cicah ngan sup putih cendawan sedap ni kan.. :)

    ReplyDelete
  2. betul tu jassnani , memang sedap makan dgn mushroom soup :)

    ReplyDelete