Pages

Thursday, 13 November 2014

Tumis cili api kacang panjang

Alhamdulillah ^_^


BAHAN-BAHAN :

15 kacang panjang
1 biji bawang merah
1 ulas bawang putih - saiz besar
10 biji cili padi
1 sudu kecil belacan
2 sudu besar udang kering - rendam sekejap bagi lembut
1 biji telur

CARA MEMASAK :

-Tumbuk lumat cili bersama bawang merah+bawang putih , belacan dan udang kering . Bersihkan sayur kacang panjang dan potong menyerong , ketepikan dulu .

-Panaskan 3-4 sudu besar minyak dalam kuali dan tumis bahan tumbuk sampai naik wangi . Masukkan sebiji telur dan dikacau semua bahan . Masukkan semua kacang panjang dan kacau , masukkan garam secukupnya dan terus kacau sehingga la sayur masak baru la di tutup api dapur.
                            

No comments:

Post a Comment