Pages

Tuesday, 5 May 2015

Di suatu pagi yang nyaman

Ini lah rutin harian kucing-kucing saya yang suka duduk depan pintu setiap pagi . Releks sambil tengok suasana di luar . Dalam gambar ni hanya ada 5 ekor dari 6 ekor kucing-kucing saya , kucing yang first saya bela ialah Bubu kemudian Bebe , lepas 2 bulan saya beli pula 2 ekor kucing adik-beradik Oyen dgn abang dia Nestum . Awal Disember 2014 saya jumpa anak kucing di tepi jalan yang basah kuyup dan dalam keadaan selsema dgn sakit mata , saya kutip dan bawa balik . Sekarang anak kucing tu dah berumur 6 bulan dan saya bagi nama Boboy . Kucing yang paling bongsu ialah Adora yang saya beli dari sebuah pet shop , Adora ni adalah adik Oyen dan Nestum . di sebab kan sangat adorable saya bagi nama Adora ^_^ So sekarang ni saya dan anak-anak menjaga 6 ekor kucing yang sangat kami sayang dan menjadi penghibur hati kami sekeluarga . Saya share beberapa keping gambar my anak-anak bulus yang gebu gebas ni ^_^

Oyen tak dapat nak sama duduk depan pintu , kat belakang pun jadi la ya Oyen asal dapat releks sama-sama dengan geng ^_^


Bestnya....lekanya my bulus tengok suasana di luar tu , lama la juga duduk depan pintu . Dunia kucing-kucing saya ni hanya lah dalam rumah .



Paling kiri Boboy , Adora , abang sador Nestum , kak Bubu dan yang belakang tu kak Oyen . Love my cats ^_^


 Hai Adora , bulatnya mata tu..


Yang tengah ni la si adorable Adora , gerammmm tengok dia duduk macam tu ^_^

9 comments:

  1. salam...

    wahhh...sangat baik duduk diam2 depan pintu..
    kalau kucing saya dah selamat panjat sampai atas dah
    hahhahahhaha.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. wlkslam , dulu masa kecil yg abg Nestum mmg suka panjat grill pintu tus ampai atas tapis ejak abg nestum dah gemuk ni dah tak panjat hehehe badan dah ebrat

      Delete
  2. Salam Kak,

    Nak tanya, semua nya di kasi kah? If not diaorang tak memberontak nak keluar rumah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam , 2 ekor sudah di kasi - Nestum dgn Oyen . next week nak kasi si jantan boboy , yg lain tu akan di kasi juga ikut giliran . semuanya tak memberontak mmg sejak kecil dlm rumah , owner asal pun bela dlm rumah. kucing saya jadi takut bila saya bawa keluar

      Delete
  3. Salam singgah...

    alahai comei2nya...geramnya tgk smua anak bulus ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaikumsalam , tq alhamdulillah

      Delete
  4. Comelnyaaaaaaaaaaaaaa😍😍😍😍😍

    ReplyDelete
  5. comel nyaaa... Saya ada seekor parsi pure highnose baru 7 bulan... seekor pun sudah pening mo jaga ini kan lagi 6 ekor... Salute you! Tapi mmg penghibur hati ada kucing ni... Lepas ni boleh berkongsi tips nak jaga furkid ni... this is my first time bela kucing parsi.

    ReplyDelete