Pages

Friday, 14 February 2014

Masak lemak putih kobis

Favorite anak-anak saya..


BAHAN-BAHAN:

500grm sayur kobis
santan kelapa - secukupnya
2 biji bawang merah
1 ulas bawang putih
segenggam ikan bilis
garam secukup rasa


CARA MEMASAK :

Bersihkan sayur kobis dan dipotong kecil , bersihkan ikan bilis dan ketepikan dulu .
Bawang merah dan putih ditumbuk lumat . Masukkan santan , semua bawang dan ikan bilis ke dalam periuk . Biarkan sampai kuah mendidih dan boleh la di masukkan semua sayur kobis dan garam secukup rasa , sekali sekala kacau sampai sayur sebati dengan kuah dan masak .

3 comments:

  1. Kak, kena makan lawan dengan sambal tumis kan. Sambal tumis telur pecah pun jadi...bertambah2 makan. Dapat pulak ikan kembung rebus..ulam dengan petai. Aduhhh....

    ReplyDelete
  2. Suka akak punya blog ni. Resipi plg simple pun akak upload. Jgn stop ya. Love all of it!

    ReplyDelete
  3. Mudah nye resipi ni..tq!

    ReplyDelete