Pages

Saturday, 4 October 2014

Jelatah a.k.a acar mentah

Yum yum Malaysian salad..


BAHAN-BAHAN :

1 biji nenas masak ranum
2 biji timun Jepun
1 biji bawang besar
2 biji cili merah

BAHAN  PERISA :

Cuka makan - secukup rasa
gula dan garam - secukup rasa

CARA PENYEDIAAN JELATAH :

Kupas buah nenas dan potong kecil , bersihkan timun dan di potong kecil/nipis . Kupas kulit bawang dan dipotong nipis . Potong cili merah kecil .

Gaul semua bahan-bahan dan tambah atau kurang bahan ikut selera sendiri . Acar ni elok disediakan sejam sebelum dimakan supaya semua bahan cukup mesra dgn bahan perisa .

1 comment:

  1. resepi simpel, menarik dan menyihatkan... kelapangan singgah blog kami yer..pastia anda menyukainya.
    http://izzium2u.blogspot.com/

    ReplyDelete