Hari ni saya makan maggi la ishhhh sedapnya , dah lama juga saya tak masak maggi tetiba je pagi tadi teringat nak makan maggi kari . Selalunya saya kalau masak maggi saya suka tumis serbuk perencah maggi baru la sedap maggi berkuah ni....cepat dimasak sedap dimakan...
BAHAN-BAHAN :
1 peket maggi kari
setengah biji bawang merah - dipotong kecil
1 ulas bawang putih - ditumbuk halus
1-2 sudu besar ikan bilis - ditumbuk kasar
cili merah - dipotong kecil
sedikit sayur kobis - dipotong kecil-kecil
daun sup secukupnya - diracik
1 biji telur
air secukupnya untuk kuah
CARA MASAK :
Panaskan minyak secukupnya dalam periuk kemudian tumis bawang putih dan bawang merah sehingga layu dan wangi . Masukkan semua ikan bilis dan dikacau semua bahan sehingga wangi . Masukkan serbuk perencah kari manggi dan kacau dengan cepat supaya tak hangit serta boleh terus masukkan air secukupnya . Biarkan kuah mendidih masukkan cili merah serta masukkan telur , biarkan seketika sehingga telur masak kemudian boleh dimasukkan sayur kobis dengan mee maggi . Kacau semua bahan bila mee sudah lembut boleh la ditutup api dapur dan hidang mee ni , mmmmmm yummy....
sama la kita kak nannie cuma umi buat murtabak maggi kari...tetap sedap..
ReplyDeletewaa sedapnya murtabak maggi
Deletekalau masak maggie macam ni memang sedappppp..... nyum²....
ReplyDeletemm yummy sedapp
Deletesalam nanie
ReplyDeletehe he ehe resepi terbaikk..sedapp:)
wlksalm zila , heheheh berbaekkk mmg sodap
Deletesekali sekala makan maggi mmg sedap..mama pun selalu makan..
ReplyDeletetu la sekali sekala sedap juga makan maggi ni
DeleteSecap nyer magggi tu. kalau melancung, mee maggi lah yang dirindui
ReplyDeletemaggi ni kalau dh lama tak makan mmg kita teringat je kan
DeleteRajin akak...saya kalau masak maggi...letak dlm mangkuk tuang air panas,siap 2minit!hehe...mmg segera betul lah..hehe..
ReplyDeletesedapnya... tambah-tambah makan dengan mangkuk bunga lukis tu...
ReplyDelete