2 ikat sayur water creast
200 grm udang
3 sudu besar sos tiram
1 sudu kecil minyak bijan
Garam secukup rasa
1 sudu kecil minyak bijan
Garam secukup rasa
BAHAN DITUMBUK LUMAT:
1 biji bawang merah
2 ulas bawang putih
1 cm halia muda
1 cm halia muda
CARA MEMASAK:
1) Bersihkan sayur watercress dan dipotong menjadi kecil-kecil kemudian ketepikan dulu . Bersihkan udang dan ketepikan , tumbuk semua bawang putih , halia yg dibuang kulit dan bawang merah .
2) Panaskan minyak secukupnya dan tumis bahan ditumbuk sampai wangi kemudian masukkan semua udang dan sos tiram . Kacau rata semua bahan dan masukkan sayur . Kacau sayur dan baru la di masukkan minyak bijan dan jika kurang masin baru tambah garam secukup rasa . Bila sayur dah masak boleh terus ditutup api dan dihidang .
Sayur watercress yang saya beli segar di Cameron Higland .
penah nampak sayor ni.. tapi tak penah makan lagi.. sbb x tau nak wat masak apa.. ni baru tau.. thanksss.. nanti nak test la.. macam sedappp..
ReplyDeletetry la cedap juga sayur ni
Delete1st time dengar nama dia..hehe.. x pernah mkn lg..
ReplyDeletetry la sedap juga sayur ni
Delete